Etiqueta d'eficiència energètica

Preguntes sobre la certificació d'eficiència energètica

¿Quines notícies es publiquen sobre l'etiqueta d'eficiència energètica?

Encara que tant el certificat d'eficiència energètica com l'etiqueta d'eficiència energètica són documents administratius la utilització dels quals se sol limitar a l'àmbit privat (per a comprar o llogar immobles), sovint els diaris publiquen notícies sobre ambdós documents.

Normalment es tracta d'articles sobre sostenibilitat i consum energètic, sobre el mercat de l'habitage, sobre els problemes per no disposar de l'EEE o de la CEE, sobre canvis legislatius, etc.

Aquestes són algunes de les últimes notícies publicades:

Necessiteu el Certificat d'Eficiència Energètica? I la cèdula d'habitabilitat?
Dades de contacte
Dades de l'habitatge a certificar
Encàrrec
Barcelona ajudarà a rehabilitar l'interior de 750 pisos per facilitar confinaments

La rehabilitació del parc d'habitatge és una política clau del mandat d'Ada Colau a Barcelona. I, per això, malgrat les retallades forçades per la crisi del covid, el consistori manté la inversió prevista aquest any per millorar els pisos de la ciutat –20,5 milions d'euros– i suma com a novetat una línia d'ajudes enfocada a rehabilitar els interiors i, d'aquesta manera, poder reduir el risc de contagis i millorar la qualitat de vida dels veïns que hi viuen en cas que hagin de tornar a confinar-se. La partida per arranjar elements com portes, aïllaments acústics o banyeres és de tres milions d'euros a raó de fins a 4.000 euros de subvenció per habitatge.

ara.cat 17/09/2020

Cornellà crea una xarxa d'instal·ladors solidària per a famílies en situació de pobresa energètica

L'Ajuntament de Cornellà de Llobregat ha firmat un conveni amb l'Associació Professional d'Empresaris d'Electricitat, Fontaneria, Gas, Climatització i afins del Baix Llobregat (Gibaix) per crear una «xarxa d'instal·ladors solidària en benefici de les llars en situació de pobresa energètica».El conveni estableix un protocol d'actuació que inclou un preu solidari fix de 50 euros, en comptes dels entre 150 i 250 habituals, per a les revisions i l'emissió del Butlletí de Reconeixement d'Instal·lacions Elèctriques (BRIE), obligatori per donar d'alta els subministraments. També estableix una reducció de més del 30% del preu de l'hora per fer treballs de millora de les instal·lacions a les vivendes que ho requereixin.

elperiodico.cat 31/10/2019

Els edificis nZEB, el gran repte de la sostenibilitat

Sabem quant consumeix un edifici mensualment? Segons dades de la Unió Europea, s'estima que el 40% de l'energia consumida i el 36% de les emissions d'efecte hivernacle provenen d'aquest àmbit i que el 50% de l'energia es malbarata a causa d'una ineficient gestió en els edificis.Aquestes xifres ens indiquen que l'edificació és un dels sectors on cal actuar per fer efectiva la reducció del consum energètic, una variant imprescindible per afrontar la crisi climàtica que viu el planeta. S'ha fet necessari revisar la forma com aixequem els nostres edificis i d'aquí el creixement exponencial d'una nova concepció de l'edificació i de nous conceptes, com el d'arquitectura bioclimàtica o el d'edificis de consum d'energia gairebé nul (Nearly Zero Energy Buildings – nZEB).

regio7.cat 10/10/2019

L'Hospitalet calienta motores para un Construmat que crece en superficie y expositores

Edificios totalmente sostenibles, robótica, IoT, BIM, impresión 3D, nuevos materiales y los últimos avances del sector centrarán la 21 edición del salón Barcelona Building Construmat, que no para de crecer. La cita fomentará la eficiencia energética, la digitalización y la internacionalización como palancas de su transformación.

elllobregat.com 13/05/2019

Trucs per evitar el malbaratament energètic a la llar

Evitar el malbaratament a l'hora de consumir energia és una tasca complicada a priori però que, amb una mica d'informació, pot ser resolta de manera favorable per a l'economia domèstica d'una família mitjana. Diversos estudis han demostrat que el 10% de l'energia que es consumeix a la llar es malbarata sense cap mena d'aprofitament. En termes monetaris, això pot suposar un increment de fins a 600 euros en la factura anual, quantitat que s'estalviaria amb un consum responsable.

emporda.info 27/03/2019

Figueres accelera la transició energètica

La llar d'infants Els Pins ha sigut la darrera incorporació en aquest pla amb la instal·lació d'una caldera de biomassa de 70 kW, la qual cosa ha permès que el centre obtingui el certificat energètic A, la màxima qualificació que dona l'Institut Català d'Energia (ICE) per indicar que un edifici és eficient energèticament. La importància d'aquest pla recau en la necessitat d'adaptar, a poc a poc, els diferents equipaments municipals a un model econòmicament i energèticament sostenible.

emporda.info 21/02/2019

¿Lloguer amb límits?

¿S'haurien d'establir variacions en el preu si el pis està reformat, si té bones vistes, si és a prop d'algun parc o del mar, si té molta llum, si té un certificat d'eficiència energètica positiu o si té mobles? Hi ha moltes variables a considerar, tantes, que comporta una enorme dificultat trobar un sistema just. I quan es trobi un bon sistema, no serà barat i haurà d'estar en constant revisió, perquè la realitat és canviant. En el sistema actual, el mercat regula el preu, els millors pisos tenen més valor i els arrendataris escullen. En segon lloc, hauríem de comprovar si aquesta limitació és eficaç.

elperiodico.cat 08/01/2019

La Diputació de Barcelona edita un manual per a concursos públics amb criteris sostenibles

El manual, anomenat 'Propostes per a l'ambientalització de concursos públics d'edificació', ha estat dissenyat per poder ser consultat en les diverses fases del concurs i en els diversos àmbits de la sostenibilitat, com l'energia, l'aigua i la qualitat ambiental. La publicació (basada en una llista de criteris de la certificació ambiental de Green Building Council Espanya) pretén ser una "guia fàcil i clara" sobre com s'han de valorar aquests aspectes perquè siguin d'ajuda a l'hora de prendre les decisions finals del procés del concurs públic.

aldia.cat 14/12/2018